Akupunktúrás kezelés

Az akupunktúrás kezelés több, mint 5.000 éves orvosi tapasztalat felbecsülhetetlen értékű tudásanyagát használja fel. Napjainkban világszerte alkalmazzák és szeretik. Népszerű, mert nagyon hatékony és nincsenek mellékhatásai.

A test energetikai egyensúlyának mechanikai ingerléssel történő helyreállítására törekszik. A diagnózis a beteg leleteinek figyelembevétele mellett a megtekintés, a pulzusvizsgálat, a nyelvdiagnosztika és egyéb megfigyelések,valamint a tünetek kivizsgálásával és értelmezésével történik. A szakképzett és tapasztalt orvos számára a betegség külső jegyei óriási jelentőséggel bírnak. A foltok megjelenése a bőrön, a szem elszíneződése, alaki torzulások, a beteg viselkedése már önmagában is fontos információkat közölnek, amit az orvos kikérdezéssel és vizsgálatokkal pontosít.

Az akupunktúrás kezelés a szervezet energetikai folyamatait szabályozza.

lézeres akupunktúra gyógymódA hagyományos felfogás szerint belső energiáink körforgásban vannak és különféle csatornákban, sodrásokba – nevezik meridiánoknak is őket – folyamatosan keringenek. Tizenkét páros és két páratlan fő csatornát különböztetnek meg, de nagyon sok mellékcsatorna is létezik. Ezek a csatornák szoros kapcsolatban állnak belső és külső szerveinkkel és róluk kapták neveiket is. Az energia körforgás a tüdő – vastagbél – gyomor – lép – szív – vékonybél – húgyhólyag – vesék – szívburok – hármas melegítő – epehólyag – máj – majd ismét a tüdőt aktivizálva halad. A szerveket a hagyományos felfogás szerint másképpen kell értelmezni, mint az európai felfogás szerint. Sokkal inkább funkciós körökről beszélhetünk velük kapcsolatban. Az ókoriak nem ismerték annyira az anatómiai struktúrákat, mint napjainkban, viszont a funkciót tökéletesen leírták, sőt olyan dolgokat is tudtak róla, amit mi még ma sem igazán sejtünk. Itt mások a törvények, mint az európai gyógyászatban, amit tiszteletben kell tartanunk, hogy sikeresen alkalmazhassuk. Az akupunktúrának meg van a saját kristálytiszta logikája, de el kell fogadnunk a hagyományos értelmezést ahhoz, hogy eredményesen fel is tudjuk használni.

akupunktúrás pontok

Akkupunktúrás kezelésA csatornákon helyezkednek el az akupunktúrás pontok. Az akupunktúrás pontok azok a testszerte megtalálható helyek, amelyeken keresztül a csatornák működését befolyásolni és szabályozni lehet. A mai, modern technikákkal is kimutathatók (bőrellenállás mérés, termográfia, hallgatózás, elektrodinamikai mérések). Ha például egy csatornában az energiaáramlás akadályozott, ott fájdalom és működési zavar léphet fel. A megfelelő pontok kezelésével ez az energia áramlási blokk megszüntethető, így a fájdalom csökken vagy elmúlik. Vannak nyugtató vagy serkentő pontok, amelyekkel szintén befolyásolni lehet a csatornában az áramlást. Így harmonizálni, optimalizálni lehet az energia keringését.

Ezek közül a legérthetőbbek a gyorsító és nyugtató pontok. Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, mindenkinek a testén tizenkét serkentő és tizenkét nyugtató pont található. Ahogy a megnevezés is mondja, a tűszúrás, melegítés, masszázs vagy a serkentő pontra gyakorolt más behatások növelik az energiát a megfelelő meridiánban és a vele kapcsolatos szervben, a nyugtató pont ingerlése viszont, ellenkezőleg, elvonja ezt az energiát. Hová? Egy másik meridiánba. Míg a bioenergetikai gyógyításnál az energiát kívülről pótoljuk, a feleslegeset pedig egyszerűen “kidobjuk” vagy gyertyával elégetjük, addig az akupunktúrás kezelés az energia-átcsoportosításról, harmonizációról szól. Ha kiderül, hogy az egyik meridiánban energia-felesleg van, akkor a felesleget át lehet vezetni oda, ahol kevés van belőle, és megfordítva.

És van még egy mechanizmus, amely indokolja, miért oly hatékony az akupunktúrás kezelés éppen a fájdalomcsillapításban. Mint kiderült, az akupunktúrás pontokra való ráhatás a szervezet belső “patikájából” sajátos, a morfiumhoz hasonló félnarkotikus anyagokat szabadít ki, melyeket endorfinoknak nevezünk. Ezzel magyarázható az a tény, hogy a hozzáértéssel elvégzett akupunktúrás kezelés után narkózis nélkül is elvégezhető akár egy operáció is.

Konzultáció és időpont kérés

Akupunktúrás kezelésünkkel kapcsolatban hívja rendelőnket a

+36(30) 937 3883-as számon, vagy kérjen időpontot online!

Időpontot kérek!

konzultáció - magénrendelés