Derékfájás, lumbágó, porckorongsérv kezelése

A két lábon járásért az emberiségnek sajnos nagy árat kell fizetnie. A gerinc deréktáji szakasza hatalmas megterhelésnek van kitéve. Emellett az egyik legmozgékonyabb gerincszakasz, ezért a sérülés veszélye is fokozott e területen. Ezért nem csoda, ha kevés ember akad, akinél az élete során ne jelentkezett volna már a derékfájás.

A derékfájás és a gerincbántalmak kialakulásának oka

lumbágó és derékfájás jelentkezése a gerinc alsó szakaszánA gerinc betegségeinek kialakulásában leggyakrabban két fő dolog játszik főszerepet. Az egyik, amikor a gerincet túlterheljük, például élsportolóknál, jelentősen elhízottaknál. A másik, ami lényegesen gyakoribb, amikor a gerincet nem használjuk eléggé, ezt tapasztaljuk például a főleg ülő foglalkozást végzőknél. Ilyenkor az izmok ereje gyengül, az izmok koordinációja sem optimális. Az izmok gerincet sínező, tartó, stabilizáló funkciója csökken, ezért a csontos és porcos struktúra fokozott veszélynek van kitéve. Emiatt a csigolyák közötti porckorongok is gyakran túlterhelődhetnek.

A derékpanaszok és a lumbago tünetei

derékfájás kezelése és a fájdalom területeNapjainkban sajnos 20-25 éves kortól jelentkeznek már a derékpanaszok. A tünetek eleinte enyhék. Gyakran csak azt érzi a beteg, hogy húzódik a dereka. Majd később a tünetek erősödnek és gyakoribbá válnak. Ekkor már kialakul a típusos lumbágó, amikor a beteg akár ki sem tud egyenesedni a fájdalomtól. Később akár porckorong kiboltosulás is kialakulhat, ami a lábban kialakuló zsibbadással vagy nagyon erős, lábba sugárzó fájdalommal jár. Előfordulhat akár teljes érzéskiesés vagy akár izombénulás is.

Előfordulhat nem ritkán, hogy a porckorong a túlerőltetés következtében kiszakad. Ez a porckorong sérv. Erős deréktáji fájdalommal járhat, amely a végtagokba is kisugárzik, akár a lábujjakig is.

A derékfájás oka és háttere ugyancsak összetett probléma. Ezért a fájdalom tartós megszüntetéséhez és a fájdalomcsillapításhoz összetett módszereket kell alkalmazni.

Nincs két teljesen egyforma derékfájós / lumbágós eset! Ezért eljárásunk során minden esetben individuális diagnosztikát alkalmazunk, amely során termográfiás-hőtérképes vizsgálatot is végzünk.

A panaszokat 3-8 héten belül teljesen meg tudjuk szüntetni vagy jelentősen csökkenteni.

Konzultáció és időpont kérés

derékfájással, lumbágóval kapcsolatban hívja rendelőnket a

+36(30) 937 3883-as számon, vagy kérjen időpontot online!

Időpontot kérek!

konzultáció - magénrendelés

Komplex terápiás eljárásunkban a következő módszereket kombináljuk:

Derékfájás, lumbágó, porckorongsérv kezelése
Cimkék: