Migrén kezelése

Egy migrénes vagy fejfájós beteg talán el sem hiszi, hogy valaha is meggyógyulhat, hiszen annyi mindent kipróbált már eredménytelenül a migrén ellen, pedig intézetünk Migrén kezelése hatásos a migrén és fejfájás ellen…

Ön most a legjobb helyre érkezett, ha migréntől vagy fejfájástól szenved! Vigasztalásul eláruljuk a nagy titkot:

A migrén és a fejfájás gyógyítható!

fejfájás és migrén kezelés Győrben és Budapesten

A migrénes vagy fejfájással járó megbetegedések száma rohamosan nő. Azokban az esetekben, amikor a gyógyszerek már nem hatnak, még mindig megoldást jelenthet egy új, magyar technológia, ami világújdonság.

Amikor egy migrén és egy fejfájás hátterében nem lehet kimutatni műszeres vizsgálatokkal – mint a CT, MRI, PET, RTG – szervi elváltozásokat, akkor funkcionális, azaz működési problémáról beszélünk. A fejfájások 95%-a funkcionális, azaz szervi elváltozás nincs szerencsére a háttérben. Azonban akad ezzel egy kis gond. A funkció sajnos nem látható, de attól még nagyon is létezik, ezért tud fájni a fej.

Az évekig fennálló működési eltérések szervi elváltozásokhoz vezethetnek, amit jobb lenne, elkerülni, mert ekkor már nem biztos, hogy teljes gyógyulás érhető el. Mivel a működés nem látható, nem lehet diagnosztizálni a hagyományos műszeres eljárásokkal, mert azok negatív eredményt adnak. Ezért kellett kidolgozni egy olyan új eljárást, amivel a funkció láthatóvá tehető.

Dr. Kiss-Szóllinger Attila, Ackermann István és Szüle János húsz éves kutató és fejlesztő munkával létrehoztak egy berendezést, ami képes a funkció vizsgálatára. Integrált Biológiai Regulációnak nevezték el a technológiát, így lett a berendezés neve IBR-SYSTEM ® . A berendezés segítségével sok esetben feltárhatók azok az okok, amelyek a funkcionális zavarokat okozzák. Az okok megszüntetésével pedig a migrén és a fejfájások jelentős része véglegesen meggyógyítható. Az eljárás teljesen mellékhatás- és fájdalommentes.

A migrén és fejfájást kiváltó zavar oka

A migrén és a fejfájások esetén szervezetünk információs zavarokban szenved. A Medmis Intézetben végzett sok éves kutatással sikerült kimutatni e zavar valódi okát. A problémát az esetek 75-80 %-ában a máj túlterhelése jelenti. A túlterhelést pedig méreganyag felhalmozódás idézi elő. A méreganyagok hosszú távú fokozatos felhalmozódása miatt, egy bizonyos szint elérését követően a szervezet szabályozó rendszerei nem képesek az optimális egyensúlyt és viszonyokat fenntartani, ezért a működésben zavarok támadnak. Ennek következtében például érregulációs változások is kialakulnak, ami fejfájáshoz, migrénhez vezethet.

 Az IBR-SYSTEM®  a szervezetben áramló információkat, mint mikrointenzitású elektromos és mágneses jelzéseket érzékelni. Egy speciális spektrumelemzés és szűrőrendszer segítségével kiszűri és kijavítja a kórosakat. Ezáltal a szervezet fellélegezhet és helyreállíthatja szabályozó mechanizmusait, képessé válik az immun- és önregenerációs működések optimalizálására, ennek eredményeként enyhülnek majd megszűnnek a tünetek. E folymatban fontos a méreganyag szint jelentős csökkentése. Ez egy hosszabb eljárást igényel, ami viszont végleges gyógyulást tesz lehetővé.

Az IBR-SYSTEM ®

Az IBR-System Technológia az egész szervezetet összességében vizsgálja. A bőrfelszínről elvezetett impulzus-sorozatokban minden szervrendszerünk együttes információja jelen van. Ez egy grafikon segítségével láthatóvá is válik és kijavíthatók a kóros eltérések. A szervezetről kapott jelsorozat egy speciális visszacsatolással terápiás jelekké alakítható. Egy kezelés sorozattal a kóros információk kiolthatók és a migrén és a fejfájás végleg meggyógyul.

 Az eljárás során a szervezet maga mutatja meg, hogy mi kell a gyógyulásához. Ezzel az eljárással a migrén kezelése és a fejfájós betegek gyógyítása 72%-ban sikeres és mellékhatásoktól mentes.

Bővebben a fejfájásról…

A betegek körében az egyik leggyakoribb panasz a fejfájás és a migrén. Lehet tünet vagy önálló betegség. Fejfájást okozhat a banális lázas betegségtől az agydaganatig, a nyaki gerinc meszesedésétől a cukorbetegségig, az emésztési panaszoktól a légnyomás változásáig szinte minden külső, vagy belső zavar. Ezek a tüneti fejfájások.

A fejfájások gyakoribb típusa az elsődleges fejfájás, amelynek az oka ismeretlen. Az egyik típusa jellegzetesen nőkön, másik típusa férfiakon gyakoribb. Külső ingerek, mint a fényfelvillanások – televízió villódzása, stressz, időjárás-változás, erős szaginger, ételek, italok – alkohol, fűszerek és belső tényezők, mint a hormonális változások, pl. menstruáció, fogamzásgátló vagy egyéb gyógyszer, anyagcserezavarok pl. cukorbetegség, pajzsmirigy működési zavarok provokálhatják a tüneteket.

Az elsődleges fejfájásoknak három típusa van: a migrén, a cluster-típusú és a tenziós.

A fejfájás és a migrén kezelése

migrén hatékony kezelése Győrben és Budapesten

A migrén szokványos lefolyás esetén rohamokban jelentkezik, amelyhez egy sajátos bevezető állapot társul. Ez akár 24 órával a roham előtt felléphet változatos formában, amelyre jellemző a szagérzékenység, az indokolatlan hangulatváltozás, a mozgásszegénység vagy mozgáskényszer és belső feszültség. Ezek az aurajelenségek vezetik be a rohamot. Gyakran vizuális élmények, hányinger és hányás jelentkezik, ritkábban átmeneti látásvesztés, testfélzsibbadás. Nőkön háromszor gyakoribb, mindig egyoldali, kínzó-gyötrő, lüktető fájdalom. A migrénes roham alatt a beteg nyugalomra, csendre, fényszegény környezetre vágyik. Érdemi munkavégzésre, koncentrálásra, gépkocsivezetésre valójában nem képes a rohamok idején, akár napokig. Van, hogy évente csak egy-két alkalommal jelentkezik, de felléphet akár hetente háromszor is. A gyógyszerek gyakran már egyáltalán nem segítenek.

Lényegesen ritkább, mint a migrén az úgynevezett cluster-típusú fejfájás. Napi egy-két alkalommal fellépő, alkalmanként egy-két óráig tartó éles, nyilalló, mindig féloldali, igen intenzív fájdalommal jár. A fájdalmas periódusok egy-két hónapig is eltartanak, hirtelen kezdődnek és hirtelen fejeződnek be. Férfiaknál gyakoribb.

Az úgynevezett közönséges vagy tenziós fejfájás enyhébb tünetekkel jár, viszont a leggyakoribb forma. A betegek ezzel fordulnak leggyakrabban az orvoshoz. Nőkön kétszer-háromszor gyakrabban jelentkezik Mindkét oldalon felléphet, harminc perctől több napig is eltarthat. Évente száznyolcvan napnál kevesebb a fájdalmas periódusok ideje. A koponyán eredő nyaki izomzat tapadási pontja meghúzódik és csonthártya jellegű fájdalmat okoz. A fejfájások több mint a fele ebből ered.A fájdalom gyakran kisugárzik a tarkótól akár a homlokig, gyakran maga a fejbőr is érzékennyé válik. A nyaki-vállövi izomzat gyakran feszes, nyomásérzékeny, nehezen lazul el. A krónikus fejfájáshoz kísérő tünetek is társulhatnak, mint például depresszió, alvászavar, libidocsökkenés, fogyás.

Konzultáció és időpont kérés

Migrén kezeléssel kapcsolatban hívja rendelőnket a

+36(30) 937 3883-as számon, vagy kérjen időpontot online!

Időpontot kérek!

konzultáció - magénrendelés

Komplex terápiás eljárásunkban a következő módszereket kombináljuk migrén kezelése alatt:

Migrén kezelése
Cimkék: