Nyaki és lapocka táji fájdalmak

Napjainkban a városi civilizációban, de egyre inkább falun is sokkal többet ülünk és kevesebbet mozgunk, mint száz évvel ezelőtt. Amint a fej kissé előre hajlik, máris nyaki izommunkával kell tartani, ami egy idő után az izomzat kifáradáshoz és túlterheléséhez vezet, ebből pedig könnyen kialakulhat a nyakfájás és a lapocka fájdalom.

Nyaki fájdalom

nyakfájás és lapocka fájdalom kezelése

A fejnek relatíve nagy a súlya, ezért hosszú ideig tartani, ellen tartani megerőltető az izmok számára és egy idő után fájdalom jelentkezik. Az a legrosszabb, amikor órákon keresztül, viszonylag mozdulatlanul ülve, könyvet olvasunk, esetleg monitort nézünk. Ilyenkor a nyaki izmok megfeszült helyzetben vannak, vérellátásuk romlik, oxigén ellátásuk és az anyagcsere végtermékek elszállítása nehezített és ez ugyancsak fájdalom kiváltója lehet. A nyakfájás ezért gyakrabban fordul elő az irodai dolgozóknál.

Lapocka táji fájdalom

A nyak mozgatását és rögzítését végző izmok koponyán erednek és a hát felső régiójában és a lapockán tapadnak. Ezért főleg a nyaki régióban, a trapéz izom és a lapocka táján jelentkezik a fájdalom. Az izom ilyenkor képtelen ellazulni, begörcsöl és fáj, a mozgástartomány beszűkül. Ez hosszú távon a gerinccsigolyák kisizületeinek a blokkolását is jelenti, ami a lapocka fájdalmat tovább fokozza.

Látható, hogy az ilyen gyakori problémák hátterében, mint a nyakfájás és a lapocka fájdalom, nagyon is összetett problémák állnak. Ezért a fájdalom tartós megszüntetéséhez és fájdalomcsilla-pításhoz összetett módszereket kell alkalmazni.

Nincs két teljesen egyforma eset! Ezért eljárásunk során minden esetben individuális diagnosztikát alkalmazunk, amely során termográfiás-hőtérképes vizsgálatot is végzünk.

Konzultáció és időpont kérés

Nyak és lapocka fájdalmaival kapcsolatban hívja rendelőnket a

+36(30) 937 3883-as számon, vagy kérjen időpontot online!

Időpontot kérek!

konzultáció - magénrendelés

Komplex terápiás eljárásunkban a következő módszereket kombináljuk:

Nyaki és lapocka táji fájdalmak