Csípőfájdalom

Sokak életét megkeseríti a csípőfájdalom, a panaszok mindennapos jelenségnek számítanak.

A csípőfájdalom egyik leggyakoribb oka a csípőízületi kopás (coxarthrosis)

csípőfájdalom kezelése

A lakosság 20-25 %-ának okoz panaszokat előbb utóbb. Ilyen esetekben az ízületi porc elvékonyodik vagy felrostozódik, néha olyanná válik, mint a kiszáradt agyagos talaj. Gyűjtőnéven azt mondhatjuk, hogy degenerálódik, kialakul az artrózis. Ez azt jelenti, hogy romlik a tápanyagellátása, az oxigénellátása, az anyagcsere végtermékek vagy salakanyagok elszállítása. A combfej vérellátásának sérülékenysége miatt a folyamat elindítója lehet egy korábbi, akár banálisnak tartott sérülés is, de kialakulásához vezethet egy csípőficam is.

Kezdeti tünetei elsősorban a fájdalom, az ízületi merevség, beszűkült mozgástartomány, sántítás. Eleinte csak időnként és főleg a reggeli órákban, vagy hosszabb pihenés utáni beinduláskor. A folyamat általában hosszú évek alatt, lassan alakul ki, viszonylag ritka a gyorsabb lefolyás. A csípőfájdalom terhelés következtében fokozódik, pihenésre enyhül vagy megszűnik. Olykor éjszaka is jelentkezik, amikor a beteg aludni sem tud a fájdalom miatt. Súlyos esetekben az ízületet mozgató izmok sorvadnak, elgyengülnek a kímélet miatt. Egy idő után a tünetek súlyossága miatt protézis beültetése válhat szükségessé.

A még nem „műtét érett” stádiumokban kombinált eljárásainkkal kitűnő eredmények érhetők el, amelyek a folyamatot leállíthatják vagy hosszú időre panaszmentessé tehetik a beteget. A kúrák időtartama általában 2-8 hét az állapottól függően.

Csípő körüli nyáktömlők gyulladása

A csípőfájdalom oka nem ritkán lehet még az ízület körüli tömlők gyulladása is. Ezt nevezik bursitisnek. Ilyen tömlők a szervezetben megközelítően hetven helyen fordulhatnak elő, az izmok és az inak csontok fölötti elmozdulását segítik. Elhelyezkedésükből és működésükből adódóan fokozottan ki vannak téve különféle sérüléseknek, fertőződéseknek.

Gyulladása kialakulhat egy nagyobb megterhelés vagy sérülés következtében, aminek folyadék szaporodik fel benne és akár be is vérezhet. A tünetek általában hirtelen kezdődnek, helyi érzékenység és duzzanat alakulhat ki, mozgásra heves fájdalom jelentkezhet, ennek következtében a mozgástartomány jelentősen beszűkül. Láz és általános tünetek általában nem társulnak hozzá. Az általános tünetek csak speciális (Staphylococcus aureus), gennyes gyulladás esetén szoktak fellépni.

A kúrák időtartama általában 2-6 hét az állapot súlyosságától függően.

Konzultáció és időpont kérés

Csípőfájdalommal kapcsolatban hívja rendelőnket a

+36(30) 937 3883-as számon, vagy kérjen időpontot online!

Időpontot kérek!

konzultáció - magénrendelés

Komplex terápiás eljárásunkban a következő módszereket kombináljuk:

Csípőfájdalom