Lökéshullám terápia

Mi a lökéshullám terápia?

A lökéshullám terápia működési elvét eleinte a vesekő zúzásában alkalmazták eredményesen. A későbbiekben, a szélesebb körben történő felhasználáskor általában nagynyomású levegő felhasználásával egy pneumatikus rendszeren keresztül mechanikus energiát juttat a berendezés a kezelendő testrészre. Percenként több, mint 600 ütést juttatnak a kezelendő területre. A mechanika törvényei szerint, Ha a hullám kemény anyaghoz ér zúzó hatást is kifejthet. Ezért az eljárás kifejezetten jól alkalmazható sarokcsonti kinövések kezelése során.

A lökéshullám gömb felület irányban terjedve nagy területen fejti ki fájdalomcsillapító hatását. A lökéshullámok a szövetekben elnyelődve fokozzák a biológiai szabályozást, csökkentik a gyulladást és erősen csökkentik a fájdalmakat is.

Akupunktúrás pontokon és marma-pontokon, egyedi technikák alkalmazásával az egész szervezetre kiterjedő hatások is elérhetők alkalmazásával.

A lökéshullám terápia hatásmechanizmusa

Reflexes fájdalomcsillapítást ér el mellékhatások nélkül. Fokozza a vérkeringést, ezáltal vérbőséget okoz, amelynek hatására a gyulladást csökkentő faktorok nagyobb koncentrációban jelennek meg a kezelt területen és környékén. A gyulladás jelentősen mérséklődik.

A jobb vérellátás jobb anyagcserét, tápanyag- és oxigén-ellátást tesz lehetővé, továbbá jelentősen javítja az anyagcsere végtermékek elszállítását. Az izmokat ellazítja. A lökéshullám terápia fokozza a test öngyógyító mechanizmusait.

A kezelés a fájdalom okát szünteti meg. A gyulladásos reakció során fellépő mészlerakódás fokozatosan felszívódik. Csökken a mozgáskorlátozottság és javul az ízület funkciója. A lökéshullám kezelés az estek jelentős részében lehetővé teszi a végleges gyógyulást. Ez a fajta terápia Nagyon hatékony az ízületi fájdalmak gyógyítására, milliók életén javítva ezzel. A lökéshullám terápia egy új technológia, bizonyított orvosi eredményekkel, egyes területeken több mint 80%-os hatékonysággal.

lökéshullám terápia lábon
Achilles-ín kezelése lökéshullám terápiával

Mikor alkalmazzuk a lökéshullám terápiát?

 • Gyors fájdalomtól való megszabadulás
 • Mobilitás visszaállítása, mozgáskorlátozottság javítása
 • Túlterhelés következtében kialakult gyulladásos ízületi és izület körüli fájdalmak
 • Érzéstelenítés, gyógyszerek nélkül, mellékhatások nélkül
 • Főbb alkalmazási területek: reumatológia, ortopédia, rehabilitáció, sportorvosi
 • Az egész szervezet biológiai szabályozása akupunktúrás pontok alkalmazásával
 • Az inak, ínszalagok, ízületek krónikus fájdalma túlterhelés és kopás esetén
 • Ha a hagyományos terápiák nem hozzák meg a kívánt eredményt
 • Teniszkönyök, golfkönyök, meszes váll, vállfájdalmak
 • Nyaki fájdalmak, hátfájdalmak, térdfájdalmak, csípőtáji fájdalmak
 • Patellacsúcs-szindróma, achilles-ín fájdalom, sarokcsont fájdalom, saroksarkantyú
 • Talpfájdalom, krónikus ínszalag-gyulladások
 • Akut és krónikus fájdalom a háton, a vállon, nyakon stb.
 • Derék és hát, nyak és fejfájások egyes válfajai
 • Csípő és csípő környéki fájdalmak

Milyen gyakran alkalmazzuk a lökéshullám terápiát?

Általában 5-10 alkalomból álló kezeléseket alkalmazunk az állapottól függően. Az adott esettől függően ettől lehetnek bizonyos eltérések. Egy-egy kezelés általában 5-15 percet vesz igénybe. Ha több érintett terület kezelése szükséges, akkor ettől eltérő időtartamú kezelések is elvégezhetők. Eredmények akár már az első kezelések után érezhetők, de leggyakrabban a második illetve harmadik kezelés után jelentkeznek. A kezeléseket 2-7 naponta végezzük, ugyancsak az állapottól függően. A pár 5-20 perces kezelések is csak enyhe kellemetlenséggel járnak.

Konzultáció és időpont kérés

Lökéshullám terápiás kezelésünkkel kapcsolatban hívja rendelőnket a

+36(30) 937 3883-as számon, vagy kérjen időpontot online!

Időpontot kérek!

konzultáció - magénrendelés